Оригиналът Кобе

Шведски оригинален продукт от повече от 60 години

Оригиналната Кобе е комбинация от стъргалка и изтривалка за пред сградата и вътре в нея. Вълнообразните гумени ленти се превръщат в сила от ресни при натиска от преминаването през изтривалката – те изчеткват подметките на обувките и отнемат чакъла, пясъка, мръсотията и влагата от тях. Няма нужда от специални усилия за изтъркване на обувките. Мръсотията, която изпада от подметките, попада между вълнообразните гумени криви в определеното за нея място. Така оригиналната Кобе може да поддържа постоянно изтъркващия ефект. Затова при планирането на нов вход е важно да се прецени оптималната дължина на изтривалката така, че да поеме поне три стъпки за всеки крак. Оригиналната Кобе има две лица и трябва да се обръща поне веднъж в годината, за да се износва равномерно и от двете страни.

Височината на Кобе е 18 или 22 милиметра. Стандартната височина е 22 мм. Изтривалки с 18 мм височина прилягат добре на основи с дълбочина от 15 до 19 мм.

Технически данни на оригинала

Дървени пръчки

Изработени от бор с размери 17 мм х 12 мм.

Гумени ленти

Твърда смес, специално предназначена за големи разлики в температурата.

Краен профил

U 18 x 18 x 2 мм

Височина

Стандартни 22 мм или 18 мм. При вграждане в пода е необходима дълбочина от 15 до 19 мм.

Размери

Максималните размери са от 2000мм x 5000мм. Могат да се направят почти всякакви форми по изисквания на клиента. Работи се с шаблон на мястото.

Връзки

Гумените ленти са прикрепени към алуминиевите пръчки с помощта на специални нитове. В структурата има прекарана тел от неръждаема стомана с диаметър Ø 2.3 мм

Тегло

Около 19 kg/m2

Обработка на дървото

Специална обработка на дървото за по-голяма трайност и издръжливост.